preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tina Ujevića Šibenik

 > Razred  > 2.B
Dan sjećanja na Vukovar

Svake godine 18. studenog, na dan pada Vukovara, naša škola organizirano odaje počast svim žrtvama koje su izgubile život kako bi stvorile bolju Hrvatsku. Hrvatski je sabor 29. listopada donio odluku o obilježavanju dana pada Vukovara te da se tim putem prisjetimo svih žrtava. Budući da su na snazi epidemiološke mjere, odlučili smo da svijeću zapali jedan učenik u ime razreda.

Učiteljica:Tomislava Jelovčić

Dan jabuka

Učenici 2.b razreda obilježili su Dan jabuka. Jabuka se smatra jednom od najzdravijih voćnih vrsta pa zato i ne čudi što nosi naziv „kraljica voća“. Poznato je da se svakodnevnim konzumiranjem jabuka može spriječiti pojava mnogih zdravstvenih poteškoća i oboljenja.

Učiteljica: Tomislava Jelovčić


Svjetski dan kravate

Učenici 2.b razreda obilježili su Svjetski dan kravate. Kravata je u početku bila naziv za rubac oko vrata po kojem su bili prepoznatljivi hrvatski vojnici koji su se pod francuskom zastavom borili u Tridesetogodišnjem ratu. Kravata je jedini hrvatski simbol univerzalno poznat i cijenjen, a istodobno prepoznatljiv i priznat kao hrvatski simbol. Hrvatsko podrijetlo kravate, utemeljeno na povijesnim, etnološkim i lingvističkim činjenicama, potvrđuju svjetske enciklopedije i drugi znanstveni izvori, dok s druge strane, brojni projekti ustanove Academia Cravatica u zadnjih deset godina promovirali su Hrvatsku kao domovinu kravate.


Dani kruha

Učenici 2. b razreda obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Uredili su stol unutar svog razreda. Na hrvatskom su učili kako se kruh radio na starinski način, a na glazbenom su pjevali pjesmu Pekar.

Učiteljica: Tomislava Jelovčić


Dajmo više za šišimiše

13. listopada 2021. godine su niže razrede naše škole posjetili edukatori Nacionalnog parka "Krka". Radionicom "Dajmo više za šišmiše" upoznali su učenike o važnosti šišmiša u prirodi te su razbijene neke od predrasuda kao što su: šišmiši piju krv, zalijeću se u kosu ili izreka "slijep kao šišmiš". 

 

 

Učiteljica:Tomislava Jelovčić


Posjet muzeju i knjižnici

Učenici 2.b razreda su 30. rujna posjetili Muzej grada Šibenika i Gradsku knjižnicu Juraj  Šižgorić. U muzeju su  sudjelovali u likovnoj radionici koja se održala u Dvorani za povremene izložbe Muzeja grada Šibenika. Crtali su grb grada Šibenika koji čini štit na kojem je nacrtan zaštitnik grada, sveti Mihovil.  Nakon radionice u muzeju, otišli su u knjižnicu. Knjižničarke su ih provele kroz sve dijelove knjižnice i pročitale im dvije priče (Uljuđeni vuk i Pas i violina). Zajedno s knjižničarkama su analizirali priče. Potom je slijedilo vrijeme za igru u igraonici. Na povratku u školu razgledali su brončanu skulpturu stare gradske jezgre Zvonimira Vile pred gradskom upravom.

  

 

 

Učiteljica: Tomislava Jelovčić


Šibenska kapa

Šibenska kapa jedan je od najprepoznatljivijih simbola našega grada. U posljednjem se stoljeću ustalila u narančastoj boji s karakterističnim crnim vezenim ukrasima, obično zvanih bovuli, bouli, boule ili bule. Povodom obilježavanja Dana grada Šibenika, učenici 2.b razreda crtali su šibensku kapu.

 

Učiteljica: Tomislava Jelovčić


Pozdrav jeseni

I ove godine jesen je stigla u 2. b razred… Otvorili smo joj vrata i zajedno obilježili njezin dolazak. Razgovarali smo o promjenama koje se događaju u jesen, o biljkama, životinjama, vremenu…Učenici su izradili svoje plakate.

  

Učiteljica: Tomislava Jelovčić


Kišobran povjerenja

Učenici 2.b razreda pogledali su film Kišobran povjerenja. Cilj je bio učenike educirati o tome što je nasilje, ukazati na posljedice nasilnog ponašanja, usmjeriti pažnju na upravljanje emocijama te ponašanje u skladu s dječjim pravima u svakodnevnom životu. Nakon analize filma učenici su crtali svoje kišobrane povjerenja.

 

Učiteljica: Tomislava Jelovčić


ŠKOLSKA GODINA 2O21./2O22.
EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Nastava na daljinu (aplikacija Teams)

 

 

SafetyNet - bitka za sigurnost

Poveznica na aplikaciju za siguran Internet u obliku kviza i ostalih brojnih edukativnih materijala za djecu i roditelje.

 
 
 


 

 

e-Dnevnik

 

 

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 2. 2010.

Ukupno: 110495
Ovaj mjesec: 107
Danas: 2
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Tina Ujevića Šibenik / Trg A. Hebranga 11, HR-22000 Šibenik / os-tujevica-si.skole.hr / ured@os-tujevica-si.skole.hr
preskoči na navigaciju