preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tina Ujevića Šibenik

My Food

Nova lekcija iz engleskog jezika: https://spark.adobe.com/page/kXYmunN5SDIsh/


The Mouse's Garden

Nova lekcija iz engleskog jezika https://youtu.be/gC2YIh0Gna4


My Progress 4

Checkpoint 4

Hello,

obzirom da ste jučer dobili tek prvu lekciju iz engleskog jezika, ovu ne morate riješiti odmah nego kada stignete, nikuda nam se ne žuri; također, ne morate riješiti sve zadatke u jednom danu nego možete to raspodijeliti na jedan zadatak po danu (sjetite se moje preporuke iz prošle lekcije)

Učenici će otvoriti udžbenik, str. 62,63 – CHECKPOINT 4 (ovo je ponavljanje na kraju 4. cjeline koju smo stigli u potpunosti obraditi dok je još trajala škola, što je dobra vijest jer to znači da djeca poznaju i mogu aktivno koristiti većinu riječi i izraza iz te cjeline, a to su BOJE I ŽIVOTINJE).

Zadatak 1 – pronađi naljepnice (nalaze se na kraju udžbenika) i zalijepi ih na odgovarajuće mjesto

Prije nego riješe ovaj zadatak učenici mogu vježbati ovdje https://wordwall.net/hr/resource/957106

(samo kliknu i igraju)

Zadatak 2 – slušaj i oboji (za ovaj vam zadatak treba slušni zapis; ako imate digitalni udžbenik možete ga poslušati tamo, ali ako ga još niste instalirali, ne brinite, ispod ove objave sam ga stavila u poveznicu pa ga tu možete poslušati)

Prije nego riješe ovaj zadatak učenici mogu ponoviti nazive za životinje ovdje https://wordwall.net/hr/resource/959201

Zadatak 3 – učenici moraju pročitati rečenice i pogledati slike te provjeriti odgovara li slika rečenici te označiti znakovima (kvačica za točne, a iks za netočne parove)

WELL DONE!!!!!

Napomena: popis riječi učenici mogu pronaći u udžbeniku, str. 117-120

Priloženi dokumenti:
Zadatak 2, str. 62 CHECKPOINT.mp3


Presenting my pet

Draga djeco i roditelji,

Na ovom mjestu ću objavljivati nove lekcije iz engleskog jezika. Lekcije će biti kratke i sadržavati će svega nekoliko zadataka jer je vrlo teško učiti sam strani jezik, a pogotovo kada imaš samo 7 ili 8 godina. U ovoj situaciji meni je kod prvaša najvažnije da zadržimo kontinuitet učenikovog kontakta sa stranim jezikom. To znači da je BILO kakav kontakt učenika sa stranim jezikom poželjan SVAKI DAN makar i samo 5 minuta npr. mogu svaki dan vježbati iste zadatke koje predložim, gledati više puta iste video isječke, pjevati pjesme (uključujući i one stare), i slično. Za usvajanje stranog jezika KORISNIJE JE I UČINKOVITIJE  svaki dan raditi 5 minuta jezik nego jednom tjedno 30 minuta.

Prvo bih zamolila roditelje da, ako već nisu, instaliraju digitalni udžbenik i radnu bilježnicu na neki pametni uređaj kojim se učenici najlakše mogu služiti sami. Ovo je vrlo važno jer vam se u digitalnom udžbeniku nalaze svi zvučni zapisi koji podržavaju samostalno učenje i vježbanje pravilnog izgovora te vještine slušanja, koje učenici 1. razreda razvijaju.

Za učenike 1. razreda važno je da vježbaju jednostavne aktivnosti kao što su:

  • ponavljanje riječi i kraćih izraza te vrlo jednostavnih rečenica za slušnim modelom, pokušavajući oponašati govor u slušnom modelu
  • pokazivanje  riječi koju čuju/slike u priči

 

  1. zadatak

Učenica/učenik treba nacrtati poster (na poseban papir ili u bilježnicu preko cijele stranice) svog kućnog ljubimca. Ako učenica/učenik nema kućnog ljubimca, nacrtati će 'kućnog ljubimca' kojega bi htio imati. Poster će predstaviti usmeno po slijedećem modelu (podcrtane riječi će učenik samostalno nadopuniti, ovo je samo primjer):

Hi/hello! My name is Ana Antić. (ime učenice/učenika)

This is my pet.

It's a tortoise/dog.(naziv životinje)

It's green/black and white. (boja/boje životinje)

It's small/big. (veličina životinje)

Učenik vježba ove rečenice govoriti samostalno.

U poveznici ispod ove objave nalazi se rubrika za samovrednovanje ovog zadatka. Ako imate printer, možete je isprintati i zalijepiti u bilježnicu da vam bude lakša za korištenje. Ako nemate printer, nema veze, spremite na svoj uređaj da vam bude dostupna i offline.

Kada učenici dobro uvježbaju prezentaciju postera, predlažem da naprave snimku (video ili samo zvučnu) pomoću nekog pametnog uređaja kako to predstavljaju. Smatram da će tako biti motiviraniji da uspješno obave zadatak pa to toplo savjetujem, iako ne morate, ako smatrate da je to prekomplicirano. Snimku mi ne trebate poslati, vjerujem da smo svi dovoljno odgovorni da znamo da je važno izvršavati obaveze i razvijati radne navike kod djece.

Također, učenici mogu napisati modele rečenica koje izgovaraju u bilježnicu.

WELL DONE!

Take care,

Your teacher Marijana

p.s. I miss you!


Static HTML

ŠKOLSKA GODINA 2O21./2O22.
EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Nastava na daljinu (aplikacija Teams)

 

 

SafetyNet - bitka za sigurnost

Poveznica na aplikaciju za siguran Internet u obliku kviza i ostalih brojnih edukativnih materijala za djecu i roditelje.

 
 
 


 

 

e-Dnevnik

 

 

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 2. 2010.

Ukupno: 110495
Ovaj mjesec: 107
Danas: 2
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Tina Ujevića Šibenik / Trg A. Hebranga 11, HR-22000 Šibenik / os-tujevica-si.skole.hr / ured@os-tujevica-si.skole.hr
preskoči na navigaciju