preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tina Ujevića Šibenik

NACIONALNA OZNAKA KVALITETE ZA NAŠ PROJEKT

Stigla je potvrda Nacionalne eTwinning agencije o uspješno provedenom projektu! 

Da bi jedan eTwinning projekt dobio ovakvu oznaku u prijavi trebamo dokazati da je projekt odrađen zajedničkom suradnjom s drugim partnerskim školama i njihovim koordinatorima, da je projekt uključivao inovativnu pedagošku praksu, da je informacijsko-komunikacijska tehnologija korištena u svrhu suradnje i ostvarenja konačnih rezultata, da su učenici međusobno surađivali tijekom izrade konačnih rezultata te da je projekt tijekom cijele provedbe bio različitim kanalima predstavljen i oglašavan. 

Marijana Mikulandra


TAKTILNE KARTICE ŽIVOTINJA

Četvrti i posljednji zadatak našeg projekta je također uključivao osjetila. Učenici su izrađivali taktilne kartice životinja, a životinju i materijal su birali sami. U ovoj aktivnosti su sudjelovali učenici 6.b razreda.

S ovom aktivnošću smo priveli kraju naš eTwinning projekt EU Crazy Labs. Čestitamo svim učenicima i, naravno, našim partnerima! Well done!


Izrada kviza

Treći zadatak našeg eTwinning projekta je bio izraditi interaktivni kviz o svojoj zemlji. Pitanja u kvizu su sadržajno bila vezana za naše prethodne dvije aktivnosti: multisenzorni posteri o gradu i oblaci s riječima na jezicima zemalja partnera.

U srijedu, 28. travnja 2021. imali smo ugodno druženje putem Zoom-a s učenicima iz Portugala.

Na početku smo se svi predstavili, a zatim su učenici imali priliku postavljati jedni drugima pitanja o njihovom gradu, školi i svakodnevnom životu.

Portugalski učenici su u školama nakon dugog razdoblja zatvaranja zbog epidemije. Rekli su nam da je situacija u Portugalu jako dobra, da su uspješno prevladali epidemiju, a od sljedećeg tjedna u potpunosti nastavljaju sa svakodnevnim aktivnostima bez ikakvih ograničenja, osim što moraju i dalje nositi maske.

Mi smo se javljali iz svojih domova.

Za kraj je svaka škola pripremila kviz s pitanjima o svom gradu i jeziku. Međutim, učenici su se toliko zapričali da nam je vrijeme na Zoom-u prebrzo „iscurilo“, tako da ćemo mi naš kviz o gradu Olhão riješiti naknadno.

Pogledajte kako smo napravili naš kviz, o Šibeniku, a možete ga i odigrati klikom na link Kahoot quiz about Šibenik (PIN: 09559205). Izazov je otvoren do 30. svibnja 2021.

*Link na kviz za uređivanje postavki (za učitelje): uredivi kviz

Marijana Mikulandra


WORD CLOUDS ART

Naš eTwinning projekt nastavljamo s aktivnošću izrade word clouda, zabavne aktivnosti koja uključuje rad s digitalnim alatom Wordart.

Cilj ove aktivnosti je razvijanje informatičke pismenosti i upoznavanje jezika zemalja partnera: Finske, Španjolske i Portugala.

Zadatak nam je bio izabrati 3 riječi, pronaći kako se te riječi kažu na engleskom, finskom, portugalskom i španjolskom te napraviti 3 Word Cloud-a.

Online alat Wordart je tako jednostavan za korištenje da su učenici svoje radove napravili za 10 minuta, a onda su radili dodatne primjere s riječima koje su sami izabrali. Dodatna vrijednost alata je što ne zahtijeva registraciju!

Ishodi aktivnosti: učenici su samostalno koristili online digitalni alat za izradu slike s riječima, samostalno su koristili online alat za prevođenje riječi na druge jezike, samostalno su uređivali slike (odabir fonta, boja pozadine i slova), preuzimali radove te slali poruke elektroničke pošte s dokumentima.

Sudjelovali su učenici 7.b i 8.b razreda.

Marijana Mikulandra

 

 

Više možete pogledati u FOTOGALERIJI OVDJE!

 


eTwinning projekt - EU Crazy Labs

Ova školska godina je, zbog strogih epidemioloških mjera, izazovna i za Erasmus+ projekte.

Ne možemo putovati niti se pripremati za putovanja.

Ne možemo fizički surađivati s lokalnom zajednicom.

Iz tog razloga smo naš projekt preselili u virtualno okruženju, na platformu eTwinning, digitalnu platformu za suradnju međunarodnih obrazovnih ustanova.

S našim partnerima smo pokrenuli eTwinning projekt - EU Crazy Labs – gdje učenici izlažu svoje radove na zadanu temu te međusobno surađuju i komuniciraju.

Prvi zadatak za nas i naše partnere, Španjolsku, Finsku i Portugal, je bio izraditi multisenzorni poster našeg grada. Izabrali smo 5 osnovnih osjetila te predstavili naše gradove kroz njih.

Učenici su izašli na ulice grada, istraživali mjesta i pojave specifične za naš grad te ih fotografirali.

Nakon prikupljenog materijala napravili su digitalni poster u kojem predstavljaju svoj grad kroz osjetila vida, sluha, okusa, opipa i njuha.

U digitalnom alatu Padlet smo napravili izložbu radova svih partnera, a učenici su komentirali koju pojavu bi željeli najviše iskusiti u svakom od predstavljenih gradova.

 

 

Marijana Mikulandra


ŠKOLSKA GODINA 2O21./2O22.
EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Nastava na daljinu (aplikacija Teams)

 

 

SafetyNet - bitka za sigurnost

Poveznica na aplikaciju za siguran Internet u obliku kviza i ostalih brojnih edukativnih materijala za djecu i roditelje.

 
 
 


 

 

e-Dnevnik

 

 

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 2. 2010.

Ukupno: 110494
Ovaj mjesec: 106
Danas: 1
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Tina Ujevića Šibenik / Trg A. Hebranga 11, HR-22000 Šibenik / os-tujevica-si.skole.hr / ured@os-tujevica-si.skole.hr
preskoči na navigaciju