preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tina Ujevića Šibenik

After school II, 1st April

Dear students, here is the new English lesson https://spark.adobe.com/page/pwgnhqSw3aZac/


After school

Dear students, here is the new English lesson https://spark.adobe.com/page/rjfhNeRFqk5Jc/

Priloženi dokumenti:
41 track 41 1.wma


Elliot and Tess Vol III , 25.3.2020.

Dear students, here is the new English lesson https://spark.adobe.com/page/sI3cYljJAqjiF/

You teacher Marijana


Elliot and Tess (Vol II), 18.3.2020.

Dear students,

Nastavljamo s prošlom lekcijom.

Open your books, page 52, Task E

Elliot is thinking about Tina. Elliot ima simpatiju, Tinu. Stalno razmišlja o njoj i želi znati više o njoj. Ispod slike je 8 pitanja o kojima Elliot razmišlja kako bi više znao o Tini.

Zadatak 1 - Dopunite pitanja glagolima koji su vam ponuđeni ispod slike. (Rješenja su ispod u poveznici)

Zadatak 2 – kad si provjerio rješenja, pročitaj naglas pitanja (vježba govora)

Zadatak 3 – desno od pitanja nalaze se odgovori YES, SHE DOES./NO, SHE DOESN'T. Pokušaj pogoditi koji su odgovori na Elliotova pitanja (prekrij zadatak ispod da ne bi došao u napast pročitati).

Zadatak 4 – Task F – read Tina's e-mail to Elliot. Razumijete li tekst? Trebali bi jer smo sve riječi radili prije. Ako nešto ne razumiješ, pogledaj rječnik na kraju knjige (str. 103.) ili koristi online rječnik/Google prevoditelj.

Zadatak 5 – sad označi kvačicom točne odgovore u E zadatku (rješenja možeš provjeriti u poveznici dolje)

Zadatak 6 – vježba https://wordwall.net/play/943/207/915

HOMEWORK

Zadatak 1 – riješi zadatak F u radnoj bilježnici, str. 50 (da bi ga riješio morati ćeš provjeriti podatke o Tini i njenim prijateljima u zadatku E u radnoj)

Zadatak 2 – iz tog istog zadatka izaberi 5 pitanja i pripadajućih odgovora i prepiši ih u bilježnicu

Zadatak 3 – bilo bi jako dobro da vježbaš usmeno postavljanje i odgovaranje na pitanja (kao u zadacima iz današnje lekcije), ali obzirom da nismo u razredu i da nemate s kim uživo vježbati predlažem slijedeće: nazovite najboljeg prijatelja/prijateljicu iz razreda na telefon i vježbajte postavljanje pitanja i odgovaranje na njih (može ovaj zadatak iz domaćeg) npr. jedan postavlja pitanja, a drugi odgovara, a zatim zamijenite uloge. Tako ćete usput provjeriti svoja rješenja. Osim toga, vašem prijatelju/prijateljici će biti jako drago što si ga nazvao pa nakon ove vježbe možete porazgovarati i o drugim stvarima.

WELL DONE!!!!!!!!!


Elliot and Tess (Vol I)

Draga djeco i roditelji,

Na web stranici škole ću objavljivati lekcije iz engleskog jezika kao i rješenja.

Molila bih vas samo da prije provjere rješenja zadataka (koja ću postaviti u poveznici na dnu svake objave), sami riješite zadatke. Mislim da je to trenutno najučinkovitiji način za provjeru vaših radova. Što se tiče zadataka pisanja (kratki sastavi), to ću vjerojatno tražiti da mi pošaljete na mail jer s fotografijama ne mogu ništa tj. ne mogu ih ispraviti kako bih vam dala povratnu informaciju. Kada budete dobili takav zadatak, vašoj učiteljici ću proslijediti mail.

Ove lekcije će obuhvaćati manje gradiva nego što bi ga na satu normalno obradili, ali ovo je posebna situacija i zahtijeva poseban pristup. Moramo ići polako jer je vrlo teško kad učenik sam uči strani jezik od kuće. Ja ću radije jednu normalnu lekciju razlomiti na dvije i umjesto jednog normalnog sata, potrošiti dva digitalna sata na isto. Nadam se da će učenicima tako biti lakše pratiti jer ipak sve moraju raditi samostalno.

Good luck to everyone!

Nast.jedinica: Elliot and Tess

Prvo ćemo se prisjetiti što smo učili zadnji put: slušali smo i čitali o jednom danu u životu sove Tess.

Za domaći rad ste imali riješiti zadatke u radnoj bilježnici, str. 49, 50/ D, E. Poveznicu na rješenja možete otvoriti na dnu ove objave.

Zadatak 1 - Za samostalnu usmenu vježbu možete pogledati opet zadatak E u radnoj bilježnici i pokušati reći po 2 rečenice o svakom djetetu (Tini, Marku i Lindi): recite za svako dijete po jednu rečenicu što radi i jednu što ne radi. (možete se pokušati snimati na mobitel dok to govorite da vam bude zabavnije, naravno ako imate svoj mobitel ili vam roditelj želi posuditi J)

Npr. Tina visits her friends. She doesn't sleep late.

Zadatak 2 - Pročitajte ponovo tekst o Tess (knjiga, str. 50), a zatim riješite ovu vježbu bez gledanja u udžbenik https://wordwall.net/play/937/207/533 (vježba je interaktivna, nije potrebna nikakva registracija, samo kliknite i povlačite ponuđene riječi na prazno mjesto u rečenici)

Zadatak 3 - Nakon toga riješite zadatak C u knjizi, str. 51: napišite što radi/ne radi (poslužite se tekstom na str. 50 da se prisjetite). Rješenja su na poveznici na dnu stranice.

Sada ćete poslušati razgovor između Tess i Sove 1 (Zadatak D, knjiga, str. 51).

Zadatak 4 - Prije nego poslušate, pročitajte razgovor (pitanja i moguće odgovore) i pokušajte predvidjeti što je Tess odgovorila (Yes, he does./No, he doesn't).

Zadatak 5 - Nakon što ste pročitali, poslušajte razgovor (audio zapis možete slušati na svom CD-u, koji ste dobili iz knjige, a ako ga nemate, dolje je poveznica gdje možete poslušati). Dok slušate zaokružite jedan od ponuđenih odgovora. Ova rješenja vam neću dati jer su vrlo jednostavna i svatko ih može čuti, ako pažljivo sluša (poslušajte više puta, ako niste sigurni J)

HOMEWORK

Zadatak 1 - Prepišite LANGUAGE LAB (knjiga, str. 52) u bilježnicu.

Zadatak 2 - Poslušajte opet zvučni zapis razgovora (zadatak D), ali zaustavite slušanje (pritisnite pauzu) nakon svakog postavljenog pitanja i pokušajte odgovoriti na pitanje s YES, HE DOES./NO, HE DOESN'T ali bez gledanja u knjigu (don't cheat). Ponovite postupak dok god na sva pitanja ne odgovorite točno.

Dear students, ako ste riješili sve zadatke, uspješno ste završili prvu digitalnu lekciju iz engleskog jezika.

WELL DONE!!!!!!!!!!!!!!!!

Your teacher Marijana


Static HTML

ŠKOLSKA GODINA 2O21./2O22.
EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Nastava na daljinu (aplikacija Teams)

 

 

SafetyNet - bitka za sigurnost

Poveznica na aplikaciju za siguran Internet u obliku kviza i ostalih brojnih edukativnih materijala za djecu i roditelje.

 
 
 


 

 

e-Dnevnik

 

 

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 2. 2010.

Ukupno: 110495
Ovaj mjesec: 107
Danas: 2
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Tina Ujevića Šibenik / Trg A. Hebranga 11, HR-22000 Šibenik / os-tujevica-si.skole.hr / ured@os-tujevica-si.skole.hr
preskoči na navigaciju