preskoči na sadržaj

Osnovna škola Tina Ujevića Šibenik

Stranice za online učenje i vježbanje engleskog jezika

Na internetu postoji na tisuće stranica koje se bave učenjem engleskog jezika. Ako imate vremena, želite bolje znati engleski ili ste samo znatiželjni, ovo su neke od najpopularnijih službenih stranica za učenje engleskog jezika. Try and have fun!

http://learnenglish.britishcouncil.org/en/

- British Council britanska je kulturalna ustanova usmjerena obrazovnoj i kulturnoj suradnji i razmjeni između Ujedinjenog Kraljevstva i ostalih zemalja. (izvor: Wikipedia)

http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en/

- je sjajna stranica s mnoštvom vježbi, pjesmica i igrica za najmlađe, ali i za njihove roditelje, savjetujući ih kako da pomognu svojoj djeci u učenju jezika

http://www.usingenglish.com/quizzes/

- vam daje nevjerojatnu bazu gramatičkih testova iz engleskog jezika; samo izaberi temu i klikni

http://www.englishlearner.com/

- je još jedna odlična stranica za vježbanje jezika; pored svake vježbe vam piše za koji stupanj poznavanja jezika je predviđena: begginer (početnik), intermediate (srednji) ili advanced (napredni).

http://www.englishclub.com/listening/

- je stranica bogata sadržajima za razvijanje vaše vještine slušanja, prve po važnosti od četiri vještine: 1. slušanje, 2. govorenje, 3. čitanje, 4. pisanje.

 

Nadamo se da će vam se svidjeti. Pokušajte pronaći sve ove stranice na Facebooku i lajkati ih te tako redovito primati obavijesti o novim vježbama koje možete ispunjavati online.

 


eTwinning project

Naša škola od listopada 2013. sudjeluje u međunarodnom projektu 'L'uomo nella natura' (Čovjek u prirodi). Projektne aktivnosti odvijaju se na engleskom i talijanskom jeziku, a sudjeluju učenici od 4. do 8. razreda. Naša tema je: More. Partneri projekta su škole u Italiji, Poljskoj, Makedoniji i Rumunjskoj. Projekt se odvija u 4 faze, a finalni produkti su prikazani u Power Point prezentacijama. Projekt će trajati do kraja ove školske godine. 

1. faza: likovni radovi učenika s temom mora po osobnom izboru

2. faza: opis fotografija na temu mora (po osobnom izboru)

3. faza: učenici smišljaju kratke rime na temu mora

Napomena: dokumenti su u obliku Power Point prezentacija. Primjećeni su određeni problemi prilikom pokušaja pregleda dokumenata putem browsera Internet Explorer-a pa, ukoliko iskusite iste, savjetujemo da dokumente pokušate pogledati preko pretraživača Google Chrome ili nekog drugog.

Nakon što se prezentacije download-aju na vaše računalo te kliknete na njih, otvorit će vam se smanjeni prikaz. Na alatnoj traci kliknite 'Dijaprojekcija' te zatim 'Pokreni'. Prezentacija će se proširiti na cijeli ekran. Uživajte!

 

 

 


ŠKOLSKA GODINA 2O21./2O22.
EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Nastava na daljinu (aplikacija Teams)

 

 

SafetyNet - bitka za sigurnost

Poveznica na aplikaciju za siguran Internet u obliku kviza i ostalih brojnih edukativnih materijala za djecu i roditelje.

 
 
 


 

 

e-Dnevnik

 

 

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 2. 2010.

Ukupno: 110494
Ovaj mjesec: 106
Danas: 1
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Tina Ujevića Šibenik / Trg A. Hebranga 11, HR-22000 Šibenik / os-tujevica-si.skole.hr / ured@os-tujevica-si.skole.hr
preskoči na navigaciju